Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"Παραδόσεις" για την 1η μέρα στο σχολείο

Τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τις μαμάδες η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι γεμάτη απο ανάμεικτα συναισθήματα. Αλλα όπως και να έχει είναι μια σημαντική μέρα η πρώτη μέρα στο σχολείο!!!

Εμείς (απο πέρσυ που πρωτοπήγε η Μαριάννα παιδικό μή νομίζετε) έχουμε τις παρακάτω παραδόσεις:

1) Γράμμα απο τη "Σχολίτσα" http://mamasgoodybag.blogspot.com/2011/09/1.html

2) Φωτογραφία του παιδιού φορώντας ένα T- Shirt ή κρατώντας ένα χαρτί που να λέει σε ποιά τάξη πάει η μικρή και την χρονιά.

Για παράδειγμα, πέρσυ που η μικρή πήγε πρώτη φορά στον παιδικό φόραγε ένα t- shirt που πάνω είχαμε τυπώσει "Παιδικέ Σταθμέ σου έρχομαι - Μαριάννα 20/9/11" ενώ φέτος κράταγε ένα χαρτί Α4 που έλεγε "Μαριάννα 1η μέρα στον Παιδικό σταθμό (προνήπιο) 6/9/11".

Αυτό είναι πολύ ωραίο γιατι σου επιτρέπει να συγκρίνεις το πόσο μεγάλωσε το παιδί μέσα σε έναν χρόνο (αλλα και να μή μπερδεύεις τη σχολική χρονιά)

3) Μαμά & κόρη "για καφεδάκι". Φυσικά δέν πίνουμε καφέ αλλα πρίν πάμε στο σχολείο την 1η μέρα πάμε σε μία καφετέρια και πίνοντας χυμό πορτοκάλι/ τρώγοντας μηλόπιτα κτλ. συζητάμε για το σχολείο, βγάζουμε φωτογραφία μαζί και...

4) παίρνω σε video "Συνέντευξη" απο τη μικρή όπου μου λέει τί θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και πώς νιώθει σήμερα- τρελό γέλιο. Παράδειγμα, η μικρή πέρσυ ήθελε να γίνει χορεύτρια ενώ φέτος τραγουδίστρια και παιδίατρος (!) - βοήθειά μας - άν και βελτιωνόμαστε έχω να πώ.

5)   Έπειτα την παίρνω φωτογραφίες με τη σάκα της έξω απο το σχολείο  (αυτό το ξέρω πως δέν μπορεί να γίνεται στις μεγαλύτερες τάξεις οπότε και θα το τροποποιήσω και θα την πάιρνω φωτογραφίες στο σπίτι).

6) Όταν την παίρνω απο το σχολείο την περιμένω με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο (πέρσυ που πήγε πρώτη μέρα στις 20/9 της έδωσα και μία σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου /// η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή //// αλλα φέτος άρχισε σήμερα 6/9 και τα περίπτερα δέν είχαν σοκολάτες ακόμα :-(

Αυτές είναι οι δικές μας "παραδόσεις" για την 1η μέρα στο σχολείο!

Ελπίζω να εμπνευστήκατε και να κάνετε τις ίδιες και περισσότερες!!!

Φιλιά

Μαμά Δέσποινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου