Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πάρτυ με θέμα Χιονάτη



Η Βαλέρια, το βαφτιστήρακι μου, έγινε 3 ετών και αποφάσισε πως θέλει το πάρτυ της να έχει θέμα τη Χιονάτη. 

Με αφορμή αυτό λοιπόν έψαξα λιγάκι, σκέφτηκα λιγάκι και εμπνεύστηκα λιγάκι τα παρακάτω για ενα σούπερ πάρτυ Χιονάτη:

1) Μια και οι 7 νάνοι ήταν εργαζόμενα νιάτα και δούλευαν στο ΟΡΥΧΕΙΟ, να χρησιμοποιήσουμε μία φουσκωτή πισίνα, να τη γεμίσουμε άμμο (την πουλάνε στα μαγαζιά σε σακιά) και να κρύψουμε μέσα διάφορα πλαστικά κοσμήματα (κολιέ, βραχιόλια κτλ.) και ψεύτικα νομίσματα που θα αγοράζαμε απο το Jumbo. Έπειτα, να δώσουμε σε κάθε παιδάκι απο ένα φτιαράκι και να το βάλουμε να βρεί όσα πιο πολλά μπορεί. Οτι βρίσκει το κάθε παιδάκι το κρατάει και το βάζει σε μία χαρτοσακούλα με το ονομά του (αυτό ή το έχουμε κάνει απο πρίν ή το κάνουμε επι τόπου λίγο πρίν αρχίσει το παιχνίδι). 

2) "Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποία είναι η ομορφότερη?". Κλασική ατάκα -αδύνατον να σας διαφεύγει. Η ιδέα λοιπόν είναι η εξής: να αγοράσουμε καθρεφτάκια και υλικά χειροτεχνίας (στράς, φτερά, πούλιες κτλ) και να αφήσουμε το κάθε κοριτσάκι να ζωγραφίσει το καθρεφτάκι του (το οποίο και θα πάρει σπίτι του φυσικά).  

Τα αγόρια (που και καλά θα είναι οι πρίγκηπες μιά και αμφιβάλω πως οι μαμάδες τους θα θέλουν να είναι οι νάνοι) μπορούν να διακοσμούν τα ψεύτικα σπαθιά τους απο σφουγγάρι (ναι και αυτά τα πουλάνε στο Jumbo).

Εναλακτικά, τα ετοιμάζουμε εμείς και τα δίνουμε σαν δώρα για το πάρτυ.

3) Αυτό δέν είναι δικό μου αλλα είναι πολύ ενδιαφέρον: Να φτιάξουμε μαγικό φίλτρο!!!!!!! Η συνταγή είναι η παρακάτω (και για να σας προλάβω όχι δεν το έχω δοκιμάσει γιατι είμαι μια FULL TIME (α) μαμά 2 κοριτσιων (β) σύζυγος και νοικοκυρά (ο Θεός να με κάνει) και (γ) υπάλληλος). Αλλά πόσο ανακριβές να είναι?

- Νερό (που θα το πούμε στα παιδιά ώς "τα δάκρυα του τέρατος")
- Μαγειρική σόδα (που θα τη πούμε στα παιδιά ώς "Η πιτυρίδα του τέρατος")
- Ξύδι (που θα το πούμε στα παιδιά ώς "το αίμα του τέρατος")
Αυτά όλα εννοείται πως θα τα βάλουμε σε ένα παλιό τσουκάλι - ιδανικά τσίγκινο- (ενναλακτικά να πάμε να αγοράσουμε ένα κλασικό τσουκάλι μάγισσας απο τα αποκριάτικα).

Τα μαγικά λόγια θα ειναι "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" (εκτός αν θέλετε να έχει ένα σασπένς παραπάνω οπότε μπορούμε να πούμε "ΑΛΛΟΠ ΑΙΝΟΡΧ"  - που ναι, είναι το Χρόνια Πολλά ανάποδα).

Rumour has it πως μόλις βάλουμε το ξύδι μέσα στο νερό με τη σόδα το φίλτρο αφρίζει και κάνει μπουρμπουλήθρες παντού! Ακούγεται σαν τρελό γέλιο!

4) Χρώματα για το πάρτυ: Κίτρινο, μπλέ και κόκκινο (δηλαδή τα χρώματα του φουστανιού της Χιονάτης). Αυτό μπορεί να είναι τα πίατα και οι χαρτοπετσέτες, τα μπαλόνια, τα τραπεζομάντηλα, οι κορδέλες ή ότι άλλο φανταστείτε...

5) Μήλα - Μήλα - Μήλα! Άπειρες παραλαγές: σαν διακόσμηση, καραμελωμένα, σε μορφή μηλόπιτας ή ακόμα και χυμού... Αδύνατον να κάνει κανείς πάρτυ Χιονάτης χωρίς μήλα!

6) Αν θυμάστε πρίν το δηλητηριασμένο μήλο η κακιά μητριά προσπάθησε να κατατροπώσει τη Χιονάτη με ένα χτενάκι (και αυτό δηλητηριασμένο). Άρα μπορούμε το conceptακι με τους καθρεφτες όπως αναφέρω στο (2) παραπάνω να το κάνουμε και με χτενάκια.

7) Παιχνίδι 1: Τα παιδιά πρέπει να βρούν το δηλητηριασμένο μήλο πρίν η Χιονάτη το δαγκώσει! Πρίν το πάρτυ, κρύβουμε σε διάφορα σημεία κόκκινα μήλα και ένα πράσινο (αυτό είναι το δηλητηριασμένο). Όποιο παιδάκι το βρεί παίρνει δωράκι. Και επειδή συνήθως τα μικρά μας θα καταλήξουν να τσακωθούν μπορούμε να βάλουμε απο ένα (τουλάχιστον) πράσινο μήλο για κάθε παιδάκι (και φυσικά να έχουμε τα ισάριθμα δωράκια). 

8) Παιχνίδι 2: Βάζουμε τα παιδάκια να κάτσουν κάτω κυκλικά και τους εξηγούμε πως το μήλο είναι δηλητηριασμένο και δέν πρέπει να το κρατάνε πολλή ώρα. Έπειτα ένας μεγάλος (με τη πλάτη γυρισμένη προς τα παιδιά ώστε να μή βλέπει) βάζει μουσική τραγούδια απο την ταινία της Χιονάτης. Τα παιδιά δίνουν το ένα στο άλλο το μήλο κατα τη διάρκεια του τραγουδιού αλλά όταν το τραγούδι σταματήσει το παιδί που κρατά το μήλο βγαίνει απο το παιχνίδι (για να μή κλαίει και μας πρήζει του δίνουμε κάτι μικρό για παρηγοριά π.χ. κανά μπαλόνι). 

9) Λίγο μακάβριο αλλά μιά και το σκέφτηκα το γράφω: να αγοράζουμε διαφανή plexi glass κουτάκια και να βαλουμε μέσα ζαχαρωτά για δωράκια (το πιασατε? σε αντιπαραβολή του γυάλινου φέρετρου που βάλαν οι νάνοι τη Χιονάτη αφού οριζοντιώθηκε).

10) Τέλος, αν και βασικά είμαι κατά, μια ιδεα είναι να προσλάβουμε μιά κοπέλα που να είναι ντυμένη Χιονάτη για να διασκεδάσει τα παιδιά και γιατι όχι? να τους πει την ιστορία της στο τέλος του πάρτυ σαν να την έχει ζήσει και καλά και να έχει την ανάμνηση.

Αυτά προς το παρόν...

Αν έχετε και κάποια άλλη ιδέα θα χαρώ πολύ να μου τη γράψετε..

Δέσποινα


Υ.Γ. Εννοείται πως η τούρτα θα έχει πάνω την χιονάτη...
 


1 σχόλιο:

  1. πάρα πολύ ωραίες ιδέες!!! θα της εφαρμόσω σίγουρα είμαι δασκάλα και στο πάρτι έναρξης θα το κάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή